HTML

Vízautomaták- Tiszta vizet minden munkahelyre!

A háztartási víztisztítás (reverse osmosis system) már közismert fogalom, DE mi a helyzet a munkahelyi tiszta víz fogyasztással? Az újdonságnak számító Point of Use (POU) vízautomaták hatalmas sikernek örvendenek az európai piacon.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Archívum

A víz élettani hatása- 10% jobb teljesítőképesség

2009.01.21. 14:53 t914

Egészséges, kiegyensúlyozott, kreatív munkatársak az irodába? Akár 10%-kal jobb teljesítőképesség egész nap. Felmérések bizonyítják a víz jótékony hatását munkavégzésünkre!

Egy bristoli kísérlet keretében 60 személy számítógépes teljesítményét vizsgálták, és kiderült, hogy akik munka közben rendszeresen vizet isznak, azok feladataikat tíz százalékkal jobban oldják meg. A másik csoport rosszabb teljesítménye a tudósok szerint az agy vízhiányával magyarázható. Ennek tipikus tünetei a krónikus fáradtság, a kivörösödött arc, az ingerlékenység, a kedvetlenség, az ok nélküli dühkitörések, a szorongás és az erős szomjúság.

Rohanó világunkban a reggelire elfogyasztott kávé, fekete tea csak rövid időre frissít fel, mivel vízhajtó hatásuk miatt újra szomjúságérzet keletkezik, így csökken a fizikai teljesítmény, rossz közérzet, csökkenő koncentrálóképesség, fejfájás alakul ki.

Sokan azt mondják, hogy nem éreznek szomjúságot, ezért isznak keveset. Ebben a kérdésben érzékelésünk sajnos megbízhatatlan. A szomjúságérzet gyakran sokáig várat magára, és az évek múlásával ez még inkább csökken. Azonban, ha csak akkor iszunk, amikor szomjúságot érzünk, már késő, hisz szervezetünk már folyadékhiányban szenved. Ezért nem helyes a szomjúságra hagyatkoznunk, hanem hozzá kell szoknunk, hogy még a szomjúság jelentkezése előtt igyunk.

De milyen vizet igyunk?

Egészségét, vitalitását, kreativitását és életörömét csak az őrizheti meg, aki nap, mint nap eleget iszik. Mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a víz mindig rendelkezésünkre áll és bizony bosszantó, amikor az irodában elfogy az utolsó palack ásványvíz, ballonos víz és kelletlenül nyitjuk meg a vízcsapot, majd fintorogva kortyolunk a csapvízből. Mi ennek az oka? Általában a vízben lévő klór, vízkő, szag és íz rontó anyagok, amely nem csak a háztartási gépekben okoz problémát, hanem az emberi szervezetben is. Melyik víz az igazi? Louis Claude Vicent francia hidrológus szerint az élet igazi forrása az a víz, amelyben kevés az ásványi anyag, ezáltal a legalkalmasabb a szervezet méregtelenítésére.

Szomjoltásra tehát a legalkalmasabb a tiszta víz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizautomatak.blog.hu/api/trackback/id/tr99893505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása