HTML

Vízautomaták- Tiszta vizet minden munkahelyre!

A háztartási víztisztítás (reverse osmosis system) már közismert fogalom, DE mi a helyzet a munkahelyi tiszta víz fogyasztással? Az újdonságnak számító Point of Use (POU) vízautomaták hatalmas sikernek örvendenek az európai piacon.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Archívum

Tiszta vizet igyunk! - Miért veszélyes a klóros víz?

2009.01.22. 10:53 t914

Mielőtt áttérnék a Point of Use vízautomaták bemutatására. Begépelek egy cikk részletet a "Facility Management" magazin 2008/2. számából (52. oldal: Olcsóbb a ballonos megoldásnál), ami szintén alátámasztja, hogy mennyire fontos, hogy csak tiszta vizet fogyasszunk.

"....Miért veszélyes a klóros víz?

Mindenki számára ismert a klór, amely ízrontó és szagrontó hatású, egyébként a klórt 1906 óta használják ivóvíz fertőtlenítésére. A csapvízben előfordulhatnak ipari folyékony hulladékok, vegyszerek, nehézfémek, homok, rozsda, nitát és arzén is. 100-200 évvel ezelőtt a víz közvetlen emberi fogyasztásra is alkalmas volt, de a környezeti beavatkozások miatt erősen szennyezetté vált. A szervezet nem tud alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz, ezért kell a vizet klórozni. A klórtartalom miatt jelentős károsodás történhet az élő szervezetben, igaz, hogy a szer elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, de a szervezetbe jutva tovább folytatja romboló hatását. A jótékony mikroorgazmusok- melyeknek jelentős szerepük van az anyagcserében és a vitaminok termelésében- elpusztulnak. (Pl. a K-vitamin, melyeknek hiánya vérzékenységhez vezet, vagy a B-vitamin, melynek hiánya a depresszió kialakulását eredményezi.) A jótékony baktériumok hiánya miatt kialakult betegségek egyik legveszélyesebb formája a candidázis, azaz a szervezet elpenészesedése. Ez több, mint 100 betegség - köztük a rák - kialakulásáért is felelős. A klór az érfalakon kocsonyás réteget képez, a jótékony mikroorgazmusok elpusztulása következtében pedig a szervezet védekező képessége megszűnik, és fogékonnyá válhat minden egyéb betegségre."

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vizautomatak.blog.hu/api/trackback/id/tr95895138

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.06. 23:54:30

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobi1977 2009.01.29. 12:47:58

Miután a munkahelyemen olvastam el ezt a cikkrészletet, felsóhajtottam, hogy milyen jó, hogy mi a cégnél ásványvizet illetve ballonos vizet iszunk, úgyhogy nem fenyegethet semmi betegség. Ki is mentem a konyhába, hogy igyak egy kis ásványvizet, szomorúan tapasztaltam, hogy már megint elfogyott az ásványvíz és csak az üres palackok vannak a konyhapulton... Átmentem a tárgyalóterembe, hogy a ballonos automatából vegyek egy kis vizet, mire ott is csak az üres ballon vigyorgott rám. Mivel elég vizuális típus vagyok és a cikk után rögtön az érfalakon lerakódott kocsonyás réteg jutott eszembe, továbbá a klór szagát sem bírom, ezért lementem inkább a sarki kisboltba és vettem horror áron egy fél literes vizet... Van más megoldás is?
süti beállítások módosítása